Warning: The magic method Preloader_Plus\Preloader_Plus::__wakeup() must have public visibility in /home1/agenoreb/public_html/smoc2/wp-content/plugins/preloader-plus/inc/preloader-plus.php on line 94

Warning: The magic method Preloader_Plus_Pro\Preloader_Plus_Pro::__wakeup() must have public visibility in /home1/agenoreb/public_html/smoc2/wp-content/plugins/preloader-plus/preloader-plus-pro/inc/preloader-plus-pro.php on line 59
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – SMOC

VIJESTI

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Izgradnja pravednijeg i inkluzivnijeg društva postala je sve veći izazov jer mladim ljudima nedostaju konkretni alati za učestvovanje u životu zajednice. Sport može odigrati važnu ulogu u jačanju veza među različitim društvenim grupama i promovisanju osjećaja pripadnosti zajednici.

Projekt ORIENT odabrao je orijentiring kao inicijativu koja može podstaknuti aktivno učestvovanje ugroženih mladih.

 

Ali… šta je orijentiring? To je uzbudljiv i izazovan sport koji kombinuje tijelo i um na otvorenom prostoru! Orijentiring je za svakoga i može se održavati bilo gdje, u prirodnim ili urbanim okruženjima. Orijentirajući se u okruženju pomoću karte i kompasa, primjetit ćete što je oko vas, te na taj način otkriti svoje lokalno okruženje i kulturnu baštinu.

 

Orijentiring se pokazao kao vrijedan instrument za podršku zdravom načinu života, razvoju novih vještina i izgradnji socijalnih veza. Iz tog razloga, projekt ORIENT je razvio resurse, metode i alate za orijentiring u svrhu socijalne inkluzije. Provest ćemo poslijepodne dijeleći rezultate i iskustva učesnika aktivnosti projekta ORIENT, te na taj način istražiti lokalni kontekst. Događaj će se održati u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, 29. Maja, 2023. godine.

 

Program

 

  • Prezentacija projekta ORIENT i njegovih rezultata
  • Utisci ORIENTA: Utisci učesnika aktivnosti projekta ORIENT
  • Umrežavanje i povezivanje sa profesionalcima iz različitih područja.

 

Za više informacija, molimo kontaktirajte Janu Čarkadžić na broj +38733974491.