VIJESTI

Održan Kick-off projekta EPIC

Početni sastanak projekta Entrepreneurial Citizenship for social change – EPIC, sufinansiranog programom Erasmus+ Europske komisije, održan je online 27. marta 2024. godine.

Sastanku su prisustvovali svi partneri konzorcija, koji okuplja šest partnerskih organizacija iz Italije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Kipra, Albanije i Kosova.

Projekt ističe važnost aktivnog građanstva i društvenog poduzetništva u suočavanju s društvenim pitanjima i pokretanju promjena. Prepoznaje povezanost između društvenog poduzetništva i aktivnog građanstva, naglašavajući ulogu inicijativa koje vode građani u rješavanju društvenih izazova. Društveno poduzetništvo se vidi kao način za mlade da iskoriste svoje vještine i motivaciju kako bi razvili inovativna rješenja dok istovremeno adresiraju društvene probleme i dodaju vrijednost društvu. Projekt ima za cilj potaknuti i podržati osnivanje društvenih poduzeća kao način rješavanja nezaposlenosti mladih i pružanja ekonomskih prilika. Također, cilja rješavanje temeljnih problema poput društvene isključenosti i nedostatka obuke vještina. Promovirajući aktivniji mindset među mladima i osnažujući ih da prepoznaju društvene probleme i razviju ideje za društvena poduzeća, projekt nastoji promovirati održivi socijalno-ekonomski razvoj i poboljšati blagostanje mladih na Zapadnom Balkanu. Putem svojeg kurikuluma i alata, projekt će voditi i podržavati mlade u pretvaranju njihovih ideja u konkretne i inovativne tvrtke s društvenim fokusom, stvarajući značajne prilike za zapošljavanje i doprinoseći pozitivnim društvenim promjenama.

Pratite nas za više informacija o EPIC-u!