VIJESTI

PRE-KICK OFF SASTANAK – TALENT

Uvodni sastanak Erasmus+ Sport projekta pod nazivom “Cloud-based education for creative sport talents” – TALENT, održan je online 10. 01. 2023. godine.  Svrha ovog susreta je bila priprema za što bolji kick-off sastanak koji će se održati u Splitu, Hrvatska  od 2. do 3. Januara 2023. godine.

 

Sastanak je započeo kratkim uvodom u projekat, te su partneri konzorcija održali uvodne prezentacije. Vodeći partneri svakog WP-a, imali su priliku predstaviti aktivnosti i zadatke unutar svakog radnog paketa. Sastavljen je popis zadataka koje je potrebno dovršiti do kick-off sastanka.  Partneri su također imali priliku da se međusobno upoznaju, te razmijene mišljenja o radnom planu i rezultatima projekta. Predstavljanje detaljnijih prezentacija, održat će u februaru. Sastanak je obezbijedio čvrste preduvjete za početak u februaru, te postavio temelje za uspješnu saradnju svih partnera u nadolazećim mjesecima. Općenito, sastanak je bio nužan kako bi se osigurao učinkovit start projekta.

 

Glavni cilj projekta TALENT je uspostaviti metodu i uspostaviti standarde za prepoznavanje antropometrijskih i motoričkih sposobnosti talentovanih mladih sportaša, a ujedno i podizanje svijesti nastavnika, trenera i roditelja o jedinstvenim potrebama mladih sportaša. Osim toga, cilj projekta je podržati ostvarivanje dvostrukih karijera među mladim sportašima, kako bi se u isto vrijeme bavili sportom, te ujedno i obrazovali.

 

Uskoro više informacija o TALENT-u!