VIJESTI

CULTURWB, Jajce

CULTURWB: SMOC sproveo anketu u kulturnim institucijama u Jajcu

U sklopu implementacije Erasmus+ CULTURWB projekta („Jačanje kapaciteta za stvaranje promjena u turizmu zemalja Zapadnog Balkana: stvaranje kompetencija za menadžment baština i kulturnog turizma“) tokom boravka u Jajcu predstavnici Sarajevo susret kultura imali su priliku da posjete Agenciju za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca i Muzej II zasjedanja AVNOJ-a sa ciljem predstavljanja projekta i sprovođenja ankete o nedostacima u vještinama i kompetencijama u kulturi i turizmu.

Na sastanku u Agenciji razgovarali su sa direktorom gdin. Husom Hadžićem i projekt menadžerom Aidom Softić-Joldić, te su iskoristili priliku i za obilazak Etno muzeja grada Jajca. Nakon posjete Agenciji, SMOC je u posjeti Muzeju II zasjedanja AVNOJ-a imao priliku da upozna direktoricu Muzeja, gđu. Emsadu Leko, kao i osoblje Muzeja.

Očekivani rezultati CULTURWB projekta su razvoj novih programa za cjeloživotno učenje i novog master akademskog studijskog programa koji za cilj ima izgradnju kompetencija za kvalitetno upravljanje unutar kulturnih institucija, upravljanje kulturnim naslijeđem, upravljanje događajima unutar i van institucija, kao i procesima razvoja u okviru kulturnog turizma. U tom složenom procesu, saradnja sa kulturnim i turističkim stejkholderima je neizostavna. CULTURWB projekat je finansiran od strane Erasmus+ programa Evropske Unije.