Warning: The magic method Preloader_Plus\Preloader_Plus::__wakeup() must have public visibility in /home1/agenoreb/public_html/smoc2/wp-content/plugins/preloader-plus/inc/preloader-plus.php on line 94

Warning: The magic method Preloader_Plus_Pro\Preloader_Plus_Pro::__wakeup() must have public visibility in /home1/agenoreb/public_html/smoc2/wp-content/plugins/preloader-plus/preloader-plus-pro/inc/preloader-plus-pro.php on line 59
Pres-konferencija – “Ratne ljubavi” – SMOC

VIJESTI

Pres-konferencija – “Ratne ljubavi”

💕📅14.02.2024. godine, na Dan zaljubljenih, održana je pres-konferencija za medije povodom projekta „𝑹𝒂𝒕𝒏𝒆 𝒍𝒋𝒖𝒃𝒂𝒗𝒊” koji prikazuje ratno Sarajevo kroz ljubav i slobodu parova koji su ovjekovječili svoju ljubav tijekom rata u razdoblju od 1992. do 1995. godine., a koji implementira Udruženje „Sarajevo susret kultura”.
🎥Konferencija za medije održala se u prostorijama Bosanskog kulturnog centra Kantona Sarajevo, gdje smo uz moderiranje članice Udruženja „Sarajevo susret kultura”, Belme Tuzović-Mujkić, imali priliku poslušati obraćanja Lejle Mujkić, pomoćnice ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, inicijatora projekta, Sanele Klarić, zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo i Jasmina Durakovića, direktora Bosanskog kulturnog centra KS, te čuti nešto više o projektu „𝑹𝒂𝒕𝒏𝒆 𝒍𝒋𝒖𝒃𝒂𝒗𝒊”, ali i o njihovim iskustvima iz tog perioda. Konferencija je obilježena brojnim emotivnim pričama i iskustvima, a u nastavku slijede neke od riječi naših govornika.
„𝐺𝑟𝑎đ𝑎𝑛𝑖 𝑠𝑢 𝑑𝑟𝑧̌𝑎𝑙𝑖 𝑑𝑢ℎ 𝑔𝑟𝑎𝑑𝑎 𝑆𝑎𝑟𝑎𝑗𝑒𝑣𝑎 𝑏𝑢𝑑𝑛𝑖𝑚.”
„𝑉𝑗𝑒𝑛𝑐̌𝑎𝑣𝑎𝑙𝑖 𝑠𝑚𝑜 𝑠𝑒 𝑠𝑎𝑚𝑜 𝑗𝑒𝑟 𝑠𝑚𝑜 ℎ𝑡𝑗𝑒𝑙𝑖 𝑑𝑎 𝑏𝑢𝑑𝑒𝑚𝑜 𝑧𝑎𝑗𝑒𝑑𝑛𝑜. 𝑆𝑣𝑒 𝑠̌𝑡𝑜 𝑠𝑚𝑜 𝑟𝑎𝑑𝑖𝑙𝑖, 𝑏𝑖𝑙𝑜 𝑗𝑒 𝑖𝑧 𝑙𝑗𝑢𝑏𝑎𝑣𝑖.”
„𝐿𝑗𝑢𝑏𝑎𝑣 𝑢 𝑆𝑎𝑟𝑎𝑗𝑒𝑣𝑢 𝑗𝑒 𝑖𝑝𝑎𝑘 𝑝𝑜𝑏𝑖𝑗𝑒𝑑𝑖𝑙𝑎.”
🔔Otkriven je i datum održavanja trodnevne izložbe „𝑹𝒂𝒕𝒏𝒆 𝒍𝒋𝒖𝒃𝒂𝒗𝒊” koja će se održati 𝟏𝟎.𝟎𝟓.𝟐𝟎𝟐𝟒. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐞 u prostorijama Bosanskog kulturnog centra KS.