VIJESTI

CULTURWB, Novi Sad

Kick-off sastanak CULTURWB, koji se fokusira na izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju na polju kulturnog turizma, održan je od 07. do 09. decembra 2016. godine, na Univerzitetu u Novom Sadu.

Očekivani rezultati projekta CULTURWB su razvoj novih kurseva cjeloživotnog učenja i Master programa koji će omogućiti izgradnju kompetencija za upravljanje kvalitetom u kulturnim institucijama, upravljanje kulturnom baštinom i razvojnim procesima u okviru kulturnog turizma.

Kroz ovaj jedinstveni projekt koji ima za cilj modernizaciju visokog obrazovanja u regiji Zapadnog Balkana, a traje od 2016. do 2019. godine, uložit ćemo velike napore u uključivanju velike mreže partnera koji su ključni za postizanje predviđenih ciljeva. Cilj projekta kao i naša želja je doprinijeti razvoju kulturnog turizma u Bosni i Hercegovini.

Konzorcij se sastoji od trinaest partnera iz regije Zapadnog Balkana i EU: Univerzitet u Novom Sadu, Sarajevo Susret Kultura, Univerzitet Džemal Bijedić, Univerzitet u Crnoj Gori, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Nišu, WUS Austrija, Heilbronn Univerzitet, FH Joanneum, Univerzitet primijenjenih nauka Breda, Turistička organizacija Kotor i Zavod za zaštitu spomenika Vojvodine.